Hollandia T-er van de maand: Bas Kaandorp

Hollandia-T nieuws van 05-11-2019

Voormalig Hollandia T-er van de maand Kevin den Das over zijn nominatie: 
Bas Kaandorp. Ik zie van dichtbij hoeveel goed werk hij verricht als lid van de technische commissie, met name voor de jeugd van Hollandia T. Daarnaast is hij altijd bereid om ergens bij te springen als trainer en dat alles vanuit een rustige, bescheiden houding, vaak op de achtergrond. Ik vind ‘m voor Hollandia T van onschatbare waarde en nomineer Bas dan ook graag.


Ten eerste Kevin bedankt voor de nominatie.

1. Vertelt u eens iets over uw persoonlijke achtergrond
Ik ben geboren op 25 september 1975. Opgegroeid op Kerkbuurt waar we regelmatig met de buurtjongens op ’t buurtje’ een balletje trapten. Na een aantal jaren op de Kuileweid gewoond te hebben, woon ik nu samen met Marion Bleeker en onze 3 zonen Dim, Zeff en Bor op de Sportlaan in Tuitjenhorn.


2. Waarmee verdiende u uw eerste geld? 
De eerste klusjes zullen bij m’n ouders geweest zijn in de bakkerij. Daarna jaren gewerkt bij de familie Molenaar in de bollen en in de kool. Eerst onder het bewind van Jaap en later onder Piet. Hele mooie jaren gehad en met veel plezier gewerkt. 
 

3. Waarvoor kunnen wij u ’s nachts wakker maken? 

Hangt er van af wie me wakker maakt…........ maar laat me anders maar lekker liggen.

4. Wanneer kwam u voor het eerst met Hollandia T in aanraking? 

Net als menig klein jongetje was ik 6 jaar toen ik voor het eerst mocht gaan voetballen/trainen. Onze trainer destijds was Piet Tijm. Hij zal veel jonge voetballertjes de basisbeginselen van het voetbal bijgebracht hebben. Wat Pierre Masteling nu is voor de kabouters, was dat in mijn tijd Piet Tijm, die de jongste jeugd onder zijn hoede had. 

5. Welke rollen hebt u binnen de vereniging vervult? 
Zoals gezegd begonnen als spelend lid op mijn 6e. Tot aan mijn 17e in de jeugd gespeeld. Daarna 16 jaar in het 1e en nog 1 seizoen in het 2e. Tegenwoordig nog actief in het 4e elftal. Na gestopt te zijn met voetballen in de selectie ben ik training gaan geven aan de jeugd en de laatste jaren ben ik coach van mijn oudste zoon Dim. Tevens sinds 2013 lid van de Technische Commissie.

 

6. Wat is uw mooiste herinnering aan Hollandia T? 

Dat is eigenlijk het hele seizoen 95-96 geweest met als bekroning het kampioenschap in mei 1996. Onder leiding van Koert de Groote werd Hollandia T na meer dan 40 jaar weer eens kampioen. Een prachtig elftal met een mix van jong en oud waar ik als jonkie van 19 jaar deel van uit maakte. Ik weet nog heel goed dat we stonden te wachten voor de kleedkamer op de uitslag van SRC tegen Texel. SRC had verloren en daardoor waren wij kampioen. Toen barstte het feest los en werd het een fantastische dag. Prachtig.

7. Wie zijn uw favoriete voetballers die u in het 1e elftal hebt zien voetballen? 

In dat kampioenselftal stond ik midmid en naast mij stonden Marco Burger en Jack Groenland. Dat was heerlijk voetballen. Deze mannen gingen altijd voorop in de strijd en als het ‘moest’ raakten ze net iets meer dan alleen de bal. Ook spelers als bijvoorbeeld Jos den Das en Peter Rensen waren naar mijn mening heel belangrijk. Zij scoorde elke wedstrijd wel minimaal een zeven. 

Later dat ik in het 1e zat nog met Tarno Schilder gespeeld. Tarno moest ‘Bertus’ (Egbert Kruijer) doen vergeten wat geen gemakkelijke taak was natuurlijk. Door zijn snelheid kon Tarno heel gevaarlijk zijn. Iets meer rust voor de goal en hij had nog meer goals gemaakt.  

8. Stel u bent burgemeester van Gemeente Schagen. Wat zou u als eerste veranderen? 

Voorzieningen (drempels, plateaus, wegversmalling, snelheidsdisplay of iets dergelijks) aanbrengen op de Sportlaan om auto en trekkers snelheid te laten minderen. Het lijkt af en toe wel een racebaan zo hard er gescheurd wordt. Vooral op de zaterdagen is het vrij druk met jeugd rond het Sportpark. Dan is het wenselijk dat er op de snelheid gelet wordt. 


9. Wat zou u ooit nog eens in uw leven graag willen doen? 

Een tripje naar Las Vegas zie ik nog wel zitten. Dat gaat er zeker een keer van komen.

10. Welke persoon nomineert u als volgende Hollandia T-er van de maand en waarom?  
Sebastiaan Gerber. Sebas is een zeer gewaardeerd lid van de Technische Commissie die altijd denkt in het belang van HollandiaT. Het is een positieve jongen die bovendien ondanks zijn fysieke gesteldheid ook heel vaak op en rond het veld te vinden is als trainer of coach/begeleider. Dikverdiende nominatie dus.

Foto Bas 2 Foto Bas 2
Foto Bas Foto Bas