Hollandia T-er van de maand: Sebastiaan Gerber

Hollandia-T nieuws van 1-12-2019

Voormalig Hollandia T-er van de maand Bas Kaandorp over zijn nominatie: 
Sebastiaan Gerber. Sebas is een zeer gewaardeerd lid van de Technische Commissie, die altijd denkt in het belang van Hollandia T. Het is een positieve jongen die bovendien, ondanks zijn fysieke gesteldheid, ook heel vaak op en rond het veld te vinden is als trainer of coach/begeleider. Dikverdiende nominatie dus.

1. Vertelt u eens iets over uw persoonlijke achtergrond

Ik ben geboren op 01-08-1976. Sinds 1996 woon ik samen met mijn beste vriend(in) en vrouw Bianca Lamberink. Wij hebben vier kinderen mogen krijgen. Dylan, Joan, Mitchel en Duncan. Onze drie mannen voetballen allemaal bij Hollandia T en onze dochter zwemt wedstrijden bij Aquarius in Schagen.

2. Waarmee verdiende u uw eerste geld? 

Ik ben op twaalfjarige leeftijd begonnen met bollenpellen bij Cees Hof op Kalverdijk, vanaf mijn veertiende jaar ben ik gaan werken bij Joke Hof in snackbar Joep te Dirkshorn en in de garage bij Pé Hof. Hier deed ik allerlei klusjes en verdiende ik mijn eerste centen.

3. Waarvoor kunnen wij u ’s nachts wakker maken? 

Je kunt mij wakker maken voor een race met Valentino Rossi “the doctor” en/of Formule 1. Jankende motoren en spanning op het circuit is fantastisch. Een wedstrijd van AZ mag ook.

4. Wanneer kwam u voor het eerst met Hollandia T in aanraking? 

Op mijn zestiende jaar ben ik gaan spelen in de B-junioren (JO17-1) en later in de JO19-1. Daarna ben ik naar Heerenveen verhuist voor mijn opleiding aan het CIOS aldaar. Vervolgens ben ik teruggekomen bij de mooiste club uit de omgeving in 2007 toen mijn oudste zoon Dylan startte met voetballen. Sinds die tijd ben ik niet meer weggeweest.

5. Welke rollen hebt u binnen de vereniging vervult? 

Ik heb de rollen als trainer en coach lange tijd vervuld. Van de jongens JO8-1 tot en met de JO17-1. Nu zit ik alweer bijna drie jaar in de Technische Commissie. Voetbalzaken en het technisch kader motiveren mij enorm. Op het CIOS in Heerenveen heb ik mijn oefenmeesterpapieren gehaald. Op mijn stage had ik als trainers en begeleiders Reinder Dolstra en Slobodan Smirìc. Deze twee oud-spelers van SC Heerenveen hebben mij positief gevormd omtrent het omgaan met jongeren op het voetbalveld en sociale emotionele ontwikkeling van spelers in de jeugd. Op het CIOS waren Henk Heising en Foppe de Haan de docenten. Deze hebben mij geïnspireerd en gevormd op didactisch en tactisch voetbalgebied.

6. Wat is uw mooiste herinnering aan Hollandia T? 
Het winnen van de KNVB-beker District West 1 met JO11-1 afgelopen seizoen. Met recht een teamprestatie waar Hollandia T in zijn geheel trots op mag zijn. Het kampioenschap van het 1e elftal in de 4e klasse in 2017 was ook geweldig. Maar in feite iedere dag dat ik bij Hollandia T kom en dat je ziet dat de vrijwilligers in alle geledingen iedere week weer hun best hebben gedaan om de accommodatie op en top te verzorgen. Zonder vrijwilligers kan de club niet draaien. De hulp en financiële steun van de Club van 100 is eveneens van onschatbare waarde.

7. Wie zijn uw favoriete voetballers die u in het 1e elftal hebt zien voetballen? 

Danny Burger, Jordy Bakkum, Jordy Hoorn, Vienes Tijsen, Ton Kruijer en Bas Kaandorp.

8. Stel u bent burgemeester van Gemeente Schagen. Wat zou u als eerste veranderen? 

Ik volg de politiek met interesse. Zowel regionaal als nationaal. Ik maak mij zorgen om het lerarentekort in Nederland, de tekorten aan personeel in de zorg en de toenemende verharding van de maatschappij. Ik geloof in samenwerken met elkaar ongeacht, geslacht, huidskleur, geloof of seksuele geaardheid.

9. Wat zou u ooit nog eens in uw leven graag willen doen? 

Samen met mijn vrouw en kinderen naar New York met kerst. De ‘Super-classico’ bijwonen in Argentinië tussen Boca Juniors en River Plate in het stadion La Bombonera.

10. Welke persoon nomineert u als volgende Hollandia T-er van de maand en waarom?  

Per Groenland. Per is sinds jaar en dag een kracht die rust en betrouwbaarheid uitstraalt. Per is multifunctioneel als coördinator van de JO10, trainer, coach en noem maar op. Per is altijd positief en straalt vertrouwen uit naar jonge spelers.Kortom, Per verdient een plek als Hollandia T-er van de maand.

Sebastiaan Gerber Sebastiaan Gerber