Hollandia T-er van de maand: Dennis Weel

Hollandia-T nieuws van 19-03-2020

Voormalig Hollandia T-er van de maand Per Groenland over zijn nominatie: 
Dennis Weel. Dennis is trainer en coach van het team van zijn zoon Bart. Dit doet hij vol overgave en steekt daar veel tijd in. Zo loopt hij twee avonden in de week op het trainingsveld en elke zaterdag langs de lijn als coach.


1. Vertelt u eens iets over uw persoonlijke achtergrond
Ik ben opgegroeid in Nibbixwoud waar ik op school zat en bij SEW voetbalde, later zijn we verhuisd naar Midwoud waar mijn vader een bouwbedrijf kon overnemen. Sinds 2000 zijn we een echt familiebedrijf, vanaf dat moment zijn mijn vader, ikzelf en mijn jongere broer Jeroen samen gaan werken in het bouwbedrijf. In 2005 ben ik samen met mijn vrouw Inge in Kalverdijk komen wonen op het stekkie van mijn opa en oma. Hier wonen we inmiddels alweer bijna 15 jaar. We hebben twee kinderen, Bart (9) en Femke (7). Zelf heb ik bijna altijd gevoetbald (als keeper) eerst bij SEW in de jeugd en senioren en nu voetbal ik bij de veteranen van De Valken te Venhuizen. Met hierbij als hoogtepunt het behalen van de KNVB bekerfinale, helaas wel verloren.

2. Waarmee verdiende u uw eerste geld? 
Met bollenrooien bij diverse tuinders in de omgeving van Midwoud. Met het geld wat we hiermee verdiende gingen we de kermissen af, zo hebben vele plaatsen/kroegen gezien. Later in mijn vrije tijd was ik samen met mijn broer altijd onze vader aan het helpen in de werkplaats, eerst met vegen later met hout bewerken.

3. Waarvoor kunnen wij u ’s nachts wakker maken? 
Laat mij maar lekker liggen, of er moet iemand erg in nood zitten.


4. Wanneer kwam u voor het eerst met Hollandia T in aanraking? 
Dat was toen mijn zoon Bart op de voetbal ging. Trainen bij de kabouters waarbij ik Pierre hielp samen met een paar andere vaders.

5. Welke rollen hebt u binnen de vereniging vervult? 
Sinds een paar jaar coach en train ik de jongens van JO10-3, dat doe ik samen met Arne Mellema. Op maandag en woensdag geeft ik de jongens training. Zaterdagochtend sta ik langs de lijn om de jongens te coachen en aan de moedigen.

6. Wat is uw mooiste herinnering aan Hollandia T? 
Het mooie bij Hollandia T vind ik de ontwikkeling die de jongens meemaken. Zo zie je het spel veranderen van het kluitjesvoetbal naar het naar elkaar toespelen van de bal. De ontwikkeling die een spelertje doormaakt is prachtig om te zien.

7. Wie zijn uw favoriete voetballers die u in het 1e elftal hebt zien voetballen? 
Ik heb geen favoriete spelers binnen Hollandia T, mijn herinneringen liggen bij andere verenigingen waar ik jaren heb gevoetbald.

8. Stel u bent burgemeester van Gemeente Schagen. Wat zou u als eerste veranderen? 
Ik ben zeer tevreden met onze burgemeester, alleen ik zou het onderhoud van de wegen meer aandacht geven. Dat laat hier en daar wat te wensen over.

9. Wat zou u ooit nog eens in uw leven graag willen doen? 
In het verleden ben ik samen met mijn vrouw in Lapland geweest samen met de aannemersbond. Hier zou ik graag met het gezin nog een keer naartoe willen, ook om het noorderlicht te bekijken.

10. Welke persoon nomineert u als volgende Hollandia T-er van de maand en waarom?  
Tom Stoop. Tom is trainer en coach van het team van zijn oudste zoon Luuk. Hij is erg betrokken bij het sporten van zijn kinderen Luuk en Kai bij de voetbal en Robin bij de handbal.

Dennis Weel Dennis Weel