Hollandia T-er van de maand: Tom Stoop

Hollandia-T nieuws van 09-05-2020

Voormalig Hollandia T-er van de maand Dennis Weel over zijn nominatie: 

Tom Stoop. Tom is trainer en coach van het team van zijn oudste zoon Luuk. Hij is erg betrokken bij het sporten van zijn kinderen Luuk en Kai bij de voetbal en Robin bij de handbal.

 

1. Vertelt u eens iets over uw persoonlijke achtergrond
Op 16 juli 1975 zag ik voor het eerst het levenslicht en ben natuurlijk opgegroeid in Tuitjenhorn. Met mijn vriendin Esther Voet zijn wij de trotse ouders van onze kinderen Luuk 10 jaar, Kai 9 jaar en Robin 6 jaar. Onze zoons Luuk en Kai voetballen allebei bij de zwart groene brigade. En onze dochter Robin zit bij de plaatselijke vereniging op handbal.

2. Waarmee verdiende u uw eerste geld? 
Dat was samen met mijn kameraad Richard Tijm, alias Slinger, bij de gebroeders Arie, Gert “Botje” en Jacob Kruijer met het trekker rijden op het land. Naderhand werkte ik op mijn vrije dagen bij de diverse tuinders als Piet “Ei” Strooper, Jan en Thijs Entes, Ruud Broersen en bij Rob en Anneke Tesselaar.

3. Waarvoor kunnen wij u ’s nachts wakker maken? 
Als ik eenmaal slaap krijg je me niet weer wakker, dus dat hoef je niet te proberen. Maar voor het weekend als het werk er op zit dan is het meestal wel tijd voor een lekker biertje om te ontspannen.

4. Wanneer kwam u voor het eerst met Hollandia T in aanraking? 
Dat was rond een jaar of 6 waarin Piet Tijm, Jos Blom en Alfred Hof ons de fijne kneepjes van het vak leerde. Op de verjaardagen hebben we het nog wel eens over de gedreven rek- en strekoefeningen van Jos Blom waarbij zijn spijkerbroek aan de “portemonnee” zijde finaal uitscheurde, het was hilarische.

5. Welke rollen hebt u binnen de vereniging vervult? 
In het verleden heeft Hollandia T mee gedaan aan de regionale spelregelwedstrijden waar ik samen met mijn maatje Bas Kaandorp de club mocht vertegenwoordigen onder auspiciën van Dirk Kleibroek 
In ieder geval de jeugdopleiding door gelopen en wel eens op een “blauwe” zondag ingevallen bij het vlaggenschip van Hollandia T. Maar vanwege mijn studie heb ik vele jaren met plezier in het derde elftal mogen spelen wat een fantastische tijd was.
Sinds dat mijn zoon Luuk op voetbal is gegaan vervul ik de rol als trainer coach voor de jeugd van Tuitjenhorn en heb momenteel de JO11-2 onder mijn hoede.

6. Wat is uw mooiste herinnering aan Hollandia T? 
Dat was de periode in de A-junioren onder begeleiding van “sexy” Willem Stoop waarin ik met al mijn vrienden voetbalde. 

7. Wie zijn uw favoriete voetballers die u in het 1e elftal hebt zien voetballen? 
Dat is ten eerste mijn broer Frank Stoop vanwege zijn techniek, robuustheid en enorme schot in zijn benen. Daarnaast Arien Kruijer vanwege zijn tomeloze inzet en het altijd dichtlopen van alle gaatjes op het veld. Maar ook Ton Kruijer vanwege zijn fanatisme, techniek en betekenis voor de club zelf. En als klap op de vuurpijl Jos Burger maar dat hoeft geen nadere uitleg want die man verdient een standbeeld op de Kuil.

8. Stel u bent burgemeester van Gemeente Schagen. Wat zou u als eerste veranderen? 
Het bij de provincie er zorg voor dragen dat de gemeente toestemming krijgt tot woninguitbreiding van alle dorpsgemeenschappen. Hierdoor blijft uiteindelijk de continuïteit van bijvoorbeeld een voetbal vereniging ook gewaarborgd.
En als tweede dat de horeca gelegenheden om 01:00 sluiten zodat bij de krieken van den dag  geen overlast op straat wordt veroorzaakt.
 
9. Wat zou u ooit nog eens in uw leven graag willen doen? 
Met mijn gezin op wereldreis gaan en genieten van het leven zolang we allemaal gezond mogen blijven.

10. Welke persoon nomineert u als volgende Hollandia T-er van de maand en waarom?  
Vanuit mijn werk bij Bouwbedrijf M.J. de Nijs ben ik samen met oud verenigingslid Erik Beentjes verantwoordelijk voor het verkrijgen van nieuwe opdrachten. In deze branche trekken wij samen op met hoofdsponsor Blom Elektrotechniek. Het verenigingsleven valt en staat bij sponsoring vanuit het bedrijfsleven en aangezien Arnold één van mijn beste vrienden is. Nomineer ik dan ook bij deze Arnold Blom om in deze bizarre tijden de sponsor ook eens in het zonnetje te zetten en zijn “lampie” wil laten schijnen over Hollandia T en zijn toekomst plannen als sponsor.

Tom Stoop Tom Stoop