Hollandia T-er van de maand: Arnold Blom

Hollandia-T nieuws van 07-10-2020

Voormalig Hollandia T-er van de maand Tom Stoop over zijn nominatie: 
Vanuit mijn werk bij Bouwbedrijf M.J. de Nijs ben ik samen met oud verenigingslid Erik Beentjes verantwoordelijk voor het verkrijgen van nieuwe opdrachten. In deze branche trekken wij samen op met hoofdsponsor Blom Elektrotechniek. Het verenigingsleven valt en staat bij sponsoring vanuit het bedrijfsleven en aangezien Arnold één van mijn beste vrienden is. Nomineer ik dan ook bij deze Arnold Blom om in deze bizarre tijden de sponsor ook eens in het zonnetje te zetten en zijn “lampie” wil laten schijnen over Hollandia T en zijn toekomstplannen als sponsor.


1. Vertelt u eens iets over uw persoonlijke achtergrond
Ik ben geboren in Sint Maartensvlotbrug. Maar dat ik 1 was, woonde ik al aan de Dorpsstraat 54 in Tuitjenhorn. Daar bouwde mijn vader Peter en moeder Lia een nieuw huis op de plaats waar vroeger nog de oude Poepekar woonde, naast de Noordkop. Een huis met kantoor voor het bedrijf en nog een winkel met wit en bruingoed. Er was altijd reuring. De hele dag door ging de telefoon, leveranciers aten mee aan de keukentafel en iedere middag zaten alle mannen die bij ons werkten in de zitkuil. Vanaf toen dus getogen in Tuitjenhorn. Van mijn 6e tot mijn 30e bij Hollandia T gevoetbald, de Barbaraschool doorlopen en nog 2 jaartjes op de legendarische Paulus mavo gebivakkeerd. Voor mij was dat een iets te vrije school dus was het beter om naar de LTS in Alkmaar te gaan. Op mijn 23e ben ik naar Warmenhuizen verhuisd. Nu nog steeds wonende in Warmenhuizen bij ons bedrijf, dat dus ook verhuisd is. Getrouwd met Jet, een dochter Rosalie (14) die de aftrap destijds verrichte van mijn afscheidswedstrijd Hollandia T - Heerenveen. Dan nog 2 stamhouders, Jort (13) en Miel (9). Wat werk betreft ben ik mijn vader opgevolgd en zijn we trotse hoofdsponsor van Hollandia T. Met name trots omdat de roots van de Blommen van vroeger af aan in Tuitjenhorn en dus ook bij Hollandia T ligt.

2. Waarmee verdiende u uw eerste geld? 
Misschien wel bij Simon of Sjors in de snackbar van Jan Pandora. Honderden uren voetballen op het handbalveld en tussendoor samen met Bas Kaandorp op de gokkast. Met name dubbel of niets was onze specialiteit… Maar voor het echie,.. mee achterin de ‘Blom’ auto naar de projecten, wandcontactdozen afmonteren. ’s Middags uit school in Alkmaar streek ik destijds aan bij Pe Blokdijk, op een project ook in Alkmaar. Verder natuurlijk bollen pellen, bollen rooien en veel in de kas bij Siem Tesselaar gewerkt op het Rijpie.

3. Waarvoor kunnen wij u ’s nachts wakker maken? 
Daar laat ik me niet over uit.…

4. Wanneer kwam u voor het eerst met Hollandia T in aanraking? 
Toen ik op mijn 6e achter op de fiets bij mijn moeder naar de 1e voetbaltraining van Piet Tijm werd gebracht.

5. Welke rollen hebt u binnen de vereniging vervult? 
Ik heb van mijn 6e tot mijn 30e bij Hollandia T gevoetbald en gekeept. In de jeugd en senioren afwisselend als voetballer en keeper. Vanaf mijn 19e tot en met mijn 30e kwam ik als keeper in het 1e elftal te staan. Een paar jaar later werd ons bedrijf hoofdsponsor. Sinds dit jaar voetbal ik in het 4e elftal met oude cracks van vroeger met hulp van aanstormende talenten als Bram, Jurre en Arie.

6. Wat is uw mooiste herinnering aan Hollandia T? 
Met kop en schouders de 1e jaren dat ik in het 1e elftal speelde. Ik startte in de 3e klasse met coach Koert de Grootte en keeperstrainer Mark van Stipriaan. We hadden een topteam, op het veld de beuk erin en daarnaast veel feesten en lachen. Het niveau was hoog en we moesten alle zeilen bijzetten om punten te halen. Daardoor kon ik als keeper ook af en toe nog wat ballen tegenhouden en nuttig zijn voor het team.

7. Wie zijn uw favoriete voetballers die u in het 1e elftal hebt zien voetballen?
Vroeger natuurlijk good old Jos Burger en Tom Blom. Later waren dat de gebroeders Kruijer, Pe Buter, uiteraard Knop Stoop, mannen als Bas Kaandorp en Marco Burger, allemaal favorieten… en nu natuurlijk met Sebastiaan Piket in het 4e.

8. Stel u bent burgemeester van Gemeente Schagen. Wat zou u als eerste veranderen? 
Waarschijnlijk heel pro-actief woningbouw stimuleren voor de dorpen als Tuitjenhorn en Warmenhuizen. Daarnaast de dorpen leefbaar houden door middel van het stimuleren van winkels, horeca en parkeergelegenheid.

9. Wat zou u ooit nog eens in uw leven graag willen doen?
Niet in het bijzonder ‘iets’. Gewoon leuke en af en toe uitdagende dingen doen is prima. Op zijn tijd weer eens wat nieuws verzinnen. Om toch nog ff wat op te noemen; te vrijgezellen in Las Vegas. Dat gaan we doen als Bas Kaandorp of Jeroen Entes gaan trouwen.

10. Welke persoon nomineert u als volgende Hollandia T-er van de maand en waarom?  
Dat is Jos Burger. Jos heeft mij nog een paar jaar keeperstraining gegeven. Hij probeerde toen die kromme ballen van ‘m in de kruising te schieten. Dat lukte natuurlijk nooit en om het nu een beetje goed te maken, nomineer ik Jos als Hollandia T’er van de maand!! 

 

Arnold-0137 Arnold-0137