Hollandia T-er van de maand: Jos Burger

Hollandia-T nieuws van 08-02-2021


Voormalig Hollandia T-er van de maand Arnold Blom over zijn nominatie: 
Dat is Jos Burger. Jos heeft mij nog een paar jaar keeperstraining gegeven. Hij probeerde toen die kromme ballen van ‘m in de kruising te schieten. Dat lukte natuurlijk nooit en om het nu een beetje goed te maken, nomineer ik Jos als Hollandia T’er van de maand!! 
 


Jos Burger:
Heel veel dank Arnold voor de nominatie voor Hollandia T-er van de maand. Ik ben er verschrikkelijk blijd mee. Maar om even terug te komen op de keeperstraining. Van de 10 genomen vrije trappen waren het meestal 6 á 7 ballen die in de kruising vlogen. Die andere 3 á 4 ballen waren bewust houdbaar, wat weer goed was voor jouw zelfvertrouwen…

1. Vertelt u eens iets over uw persoonlijke achtergrond
Ik ben geboren in Kalverdijk. Toen de Sint Barbaraschool doorlopen en daarna naar de LTS in Schagen die ik met gemak doorliep. Vervolgens ben ik aan het werk gegaan bij Bouwbedrijf De Nijs als timmerman. Na daar 27 jaar gewerkt te hebben vond ik het tijd om op me eigen benen te staan. In 1998 zijn m’n collega en ik een Timmerbedrijf begonnen en tot op de dag van vandaag zijn we nog actief.

2. Waarmee verdiende u uw eerste geld? 
Mijn vader was tuinder dus ik moest op jonge leeftijd kloetend naar de akker. Daarna veel gewerkt bij Ome Maarten en Jan Burger.

3. Waarvoor kunnen wij u ’s nachts wakker maken? 
Het beste is dat je mij laat slapen, maar bij (..…) dan mag je me wakker maken.

4. Wanneer kwam u voor het eerst met Hollandia T in aanraking? 
Op mijn 6e ben ik gaan voetballen bij Hollandia T.

5. Welke rollen hebt u binnen de vereniging vervuld? 
Ik heb van mijn 6e tot 42e gevoetbald. Daarna ben ik jeugdtrainer geweest en heb ik in het jeugdbestuur gezeten. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als keeperstrainer bij de selectie en ook ben ik vaak begeleider geweest bij de jeugd. Verder heb ik jaren in de technische commissie gezeten.

6. Wat is uw mooiste herinnering aan Hollandia T? 
Ik heb zelf met het 1e diverse keren nacompetitie gespeeld voor promotie, maar dat is helaas nooit gelukt. Ik vond het prachtig om voor zoveel publiek mijn kunsten te vertonen.

7. Wie zijn uw favoriete voetballers die u in het 1e elftal hebt zien voetballen? 
Danny, Rory en hopelijk in de toekomst Nick Burger?

8. Stel u bent burgemeester van Gemeente Schagen. Wat zou u als eerste veranderen? 
Ik zou ervoor zorgen dat er betaalbare woningen in de dorpen beschikbaar zijn en blijven, dat is ontzettend belangrijk.

9. Wat zou u ooit nog eens in uw leven graag willen doen? 
Ik ben met m’n zoons Danny, Rory en Nick naar een voetbalwedstrijd van Liverpool in Engeland geweest (zie foto). Dat was geweldig en is misschien voor herhaling vatbaar.

10. Welke persoon nomineert u als volgende Hollandia T-er van de maand en waarom?  
Dat is Kees Hof, een geboren en getogen Tuitjenhorner. Kees heb ik jaren meegemaakt bij Hollandia T en hij had altijd de intentie om in het 1e te komen. Maar helaas waren zijn voetbalkwaliteiten toch van dien aard dat dat een kansloze missie was…

 

Jos Burger Jos Burger