Hollandia T bedankt vrijwilligers Arie Spaansen, Willem Mooij en Dick Smit

Hollandia-T nieuws van 12-02-2021

Normaal gesproken worden vrijwilligers die afscheid nemen van Hollandia T bedankt tijdens de jaarvergadering, maar omdat deze straks op een alternatieve wijze online zal worden georganiseerd, is er ditmaal gekozen voor een coronaproof-bezoek aan huis.

Bestuursleden Nico Entes en Sietske Groot hebben in de afgelopen weken achtereenvolgens Arie Spaansen, Willem Mooij en Dick Smit namens de vereniging bedankt voor hun enorme verdiensten voor Hollandia T. Allen ontvingen zij een fraaie bos rozen van Dex Rozen en een prachtige dinerbon voor het gezin van Restaurant RuiG. Dat een bijzonder stel vrijwilligers afscheid neemt van hun taken bij Hollandia T staat als een paal boven water.

Arie Spaansen
Het aantal taken dat Arie Spaansen binnen onze vereniging heeft vervuld, is ongekend. Zo was hij o.a. 15 jaar jeugdleider van de toenmalig E1, maar liefst 23 jaar scheidsrechter en meer dan 30 jaar het gezicht van Hollandia T in de kantine, in die laatste rol bij kinderen beroemd om zijn zakjes snoep. Daarnaast heeft hij het (vroegere) voetbalblaadje bezorgd en later ook De Aftrap en Club van 100-facturen. Ook de mannen van oud-papier konden maandelijks rekenen op een warm ontvangst van Arie met een lekkere bak koffie en na afloop een welverdiende tompouce. Ongetwijfeld is deze lijst niet volledig, maar de waardering voor al zijn inzet is enorm.

Willem Mooij
Willem Mooij was in de juniorentijd van zijn zoon Cas vaak als begeleider/vlagger langs de velden te vinden, maar kan vooral terugkijken op een gigantische bijdrage voor Hollandia T met het maandelijks ophalen van oud papier. Maar liefst 35 jaar ging hij op zaterdag door weer en wind voor onze vereniging op pad, terwijl hij doordeweeks als timmerman ook al fysiek bezig was. Tegenwoordig wordt het oud papier opgehaald met indrukwekkende vrachtwagens van GP Groot, maar dit gebeurde vroeger met de ‘platte wagen’. Niet alleen had je daardoor iedere doos tweemaal in je handen (op- en afladen), maar het kwam ook regelmatig voor dat Willem op de terugweg met armen en benen wijd bovenop de stapel moest liggen om de opgehaalde buit te beschermen tegen de wind. Als (strip)boekliefhebber kon hij ook genieten als hij weer eens een bijzondere vondst deed tussen al die oude kranten en tijdschriften. Willem kan nu op zaterdag wat langer blijven liggen, maar we hopen dat zijn zoon Cas een poging gaat wagen om het aantal dienstjaren van zijn vader te overtreffen.

Dick Smit
Ook Dick Smit heeft dit jaar afscheid genomen van zijn vrijwilligerstaken. Dick was maar liefst 15-16 seizoenen wedstrijdsecretaris en vanuit die rol actief in het bestuur  van Hollandia T. Een vrijwilliger met een enorme betrokkenheid die in de loop der jaren voor letterlijk duizenden wedstrijden en teams met de juiste speeltijden, veldbezetting, competitie- en kleedkamerindelingen de perfecte randvoorwaarden heeft gecreëerd. Een enorme puzzel, zeker gezien de vele wijzigingen en verschillende wensen die er altijd zijn. Of teams die in verband met een tekort aan manschappen de joker inzetten en vragen om een ‘baaldag’. Dick heeft deze uitdaging overgedragen aan Jacco Felius, maar zal, zodra het weer mag, ongetwijfeld nog vaak bij de thuiswedstrijden van Hollandia T 1 langs de lijn verschijnen.

Arie, Willem en Dick; namens bestuur en alle leden van Hollandia T: enorm bedankt voor jullie grandioze inzet en graag tot ziens!

IMG-20210212-WA0003 IMG-20210212-WA0003