Tuitjenhorner Nick Burger komend seizoen terug bij Hollandia T

Hollandia-T nieuws van 03-01-2022

Na een prachtige voetbalreis door de top van het Nederlandse amateurvoetbal keert Nick Burger komend seizoen definitief terug op de plek waar het allemaal begon, namelijk zijn oude voetballiefde Hollandia T. Burger, inmiddels 29 jaar en telg van één van de bekendste Tuitjenhornse voetbalfamilies, speelde tot de C-junioren bij Hollandia T en maakte in 2006 de overstap naar de befaamde jeugdopleiding van de Alkmaarse grootmacht AFC ’34. Daar bleef zijn indrukwekkende hoeveelheid talent niet onopgemerkt en groeide hij snel uit tot een belangrijke pion in de hoofdmacht.

Nieuwsgierig naar zijn eigen plafond koos hij in 2016 voor een avontuur bij ODIN ’59. Bij deze club uit Heemskerk, actief in de Derde Divisie Zaterdag, beleefde de verdedigende middenvelder 2 succesvolle seizoenen, waarna in de zomer van 2018 het ambitieuze ONS Sneek uit Friesland erin slaagde hem vast te leggen. Om vervolgens na 2 jaar voetballen aan de andere kant van de Afsluitdijk in 2020 terug te keren bij ODIN ’59, waar hij ditmaal zelfs uitgroeide tot aanvoerder. Nu, 2 ‘coronaseizoenen’ later, is het definitief tijd om de cirkel rond te maken op het oude nest bij Hollandia T, een sportieve terugkeer waar iedere voetballiefhebber in Tuitjenhorn stiekem altijd reikhalzend naar heeft uitgekeken.

Voor Hollandia T, en in het bijzonder de relatief jonge spelersgroep, betekent de komst van Nick Burger een enorme kwaliteitsinjectie. Een jongen van de club met een schat aan voetbalervaring, die zowel binnen als buiten de lijnen een voortrekkersrol kan vervullen.
Voor hemzelf, inmiddels gesetteld in zijn geboortedorp Tuitjenhorn, biedt het eindelijk de mogelijkheid om weer per fiets, met de voetbalkicksen op het stuur, naar zijn vertrouwde Sportpark De Kuil te gaan.

Welkom terug Nick!

Nick Burger Nick Burger