Oud-prof Nick Kuipers komend seizoen terug bij jeugdclub Hollandia T

Hollandia-T nieuws van 19-01-2022

Voormalig profvoetballer Nick Kuipers keert komend seizoen terug bij zijn jeugdclub Hollandia T. Op Sportpark De Kuil bracht hij tot de C-junioren zijn eerste voetbaljaren door, waarna dankzij zijn enorme hoeveelheid talent een glansrijke voetballoopbaan volgde. Na Hollandia T kwam Kuipers via de jeugdopleiding van AFC ’34 uit voor o.a. de profclubs FC Utrecht, FC Zwolle, Dordrecht en Telstar en speelde hij in de absolute top van het amateurvoetbal. De inmiddels 33-jarige, multifunctionele verdediger was altijd onomstreden bij gerenommeerde clubs als IJsselmeervogels, Rijnsburgse Boys en later De Dijk, ONS Sneek en Go Ahead Kampen.

Debuut onder Willem van Hanegem
Een van de hoogtepunten uit zijn voetballoopbaan is ongetwijfeld zijn debuut in de eredivisie voor FC Utrecht in 2007 tijdens een uitwedstrijd bij Vitesse. Niemand minder dan voetballegende Willem van Hanegem, destijds zijn trainer, herkende zijn talent. Ook werd hij landskampioen met IJsselmeervogels én was hij voor ‘de Vogels’ trefzeker in de klassieker tegen aartsrivaal Spakenburg.

Groenzwart
Inmiddels woonachtig in Lutjewinkel en vader van twee prachtige kinderen is het tijd om voor een sportieve uitdaging dichtbij huis te kiezen. Met zijn terugkeer in het groenzwart van Hollandia T maakt Kuipers de voetbalcirkel helemaal rond, op het vertrouwde Sportpark De Kuil, de plek waar het voor hem als jong en onbevangen talent allemaal begon.

Na de eerder bevestigde rentree van Nick Burger, zijn voormalig ploeggenoot bij ONS Sneek, betekent de komst van Nick Kuipers wederom een enorme impuls voor Hollandia T, voetbalminnend Tuitjenhorn en alle andere voetballiefhebbers in regio Schagen.

Welkom terug Nick!

Nick Kuipers Nick Kuipers