Dankwoord en verslag 8e ATB Challenge

Het bestuur van Hollandia T dankt de organisatie voor zijn inzet en daarmee het grote succes van de ATB Challenge van 2022!

 

Sensationele ATB Challenge Tuitjenhorn verreden met groot aantal deelnemers aan de start
Tuitjenhorn, 23 oktober 2022;

Op deze grijze zondagochtend stonden ruim 500 enthousiaste fietsers aan de start van de traditionele ATB Challenge die door de polders rondom Tuitjenhorn verreden zou worden. Jonge binken, oude rotten, vaders met zonen, vriendinnen, gezinnen, het was een gemêleerd gezelschap en allemaal stonden zij met mooi materiaal op het voetbalveld van Hollandia T te trappelen om 35 of 55 kilometer weg te trappen.

Er was wederom een gevarieerd parcours uitgestippeld over weilanden, akkers, dijken en langs vele uitdagende plekjes die de omgeving rondom Tuitjenhorn zo mooi maken. Nieuw in het parcours was dit jaar het spectaculaire carrousel aan de Oostwal in Warmenhuizen. Hier fietsten de deelnemers tegen elkaar in over een uitgezet cirkelend parcours. Vooral op de dronebeelden van Rob Compas (https://www.youtube.com/watch?v=DFyaTYLIP8I), te zien op YouTube, begint het je haast te duizelen. In de route waren verder de bekende punten opgenomen zoals langs het Acon circuit te Sint Maarten, de ‘Bejo-berg’, de West-Friese omringdijk en het Heemtmeer.

De weersomstandigheden waren prima te noemen. Niet te koud, droog en een parcours nat genoeg voor bagger tot achter je oren. En liep er iemand vast, dan was de helpende hand niet ver weg. Mooi om te zien hoe de saamhorigheid in deze sport duidelijk aanwezig is. Ook de foerage was dit jaar weer goed geregeld op het terrein van de familie Oosterburg in Groenveld. De krentenbollen en bouillon vonden weer gretig aftrek. We kunnen onze sponsors hier niet genoeg voor bedanken. Veel dank zijn wij ook verschuldigd aan alle landeigenaren die hun terrein geheel belangeloos ter beschikking hebben gesteld om deze tocht mogelijk te maken.

Al voor de achtste keer organiseren wij deze toertocht geheel vrijwillig ten bate van Hollandia T. met veel plezier. Het doet ons dan ook enorm veel verdriet dat deze editie wordt overschaduwd door het overlijden van een deelnemer op het parcours. Onze diepste gevoelens van medeleven gaan uit naar de nabestaanden.

Het bestuur van de ATB Challenge Tuitjenhorn

Rick, Peter, Kees, Pieter, Marco

ZF4A2993 ZF4A2993