Kees Buter vertrouwenspersoon voetbalvereniging Hollandia T

Hollandia-T nieuws van 27-02-2023

Als voetbalvereniging heeft Hollandia T sportiviteit, respect, gezelligheid en een veilige sportomgeving hoog in het vaandel staan. Wanneer we als leden, vrijwilligers en ouders/verzorgers steeds voor ogen houden dat de sportiviteit voorop staat, zal dit het gedrag op en rond het veld positief beïnvloeden.

Soms loop je echter als lid van de vereniging, als ouder/verzorger, of vrijwilliger tegen zaken aan waarbij je niet weet hoe je dit op moet pakken. Er zijn verschillende mogelijkheden om hiermee om te gaan. Meestal kan dit het beste worden besproken met een coach of trainer en/of de coördinator van de desbetreffende leeftijdscategorie. Indien gewenst kan er ook contact gezocht worden met de leden van de technische commissie of het bestuur.

Het kan echter zijn dat bovenstaande voor iemand toch een stap te groot is. In een dergelijk uitzonderingsgeval kan een vertrouwenspersoon de helpende hand bieden. Met ingang van 1 maart 2023 is daarom Kees Buter de nieuwe vertrouwenspersoon binnen Hollandia T.

Je kunt bij hem terecht als je vragen hebt over of te maken hebt met bijvoorbeeld:
- Pesten en gepest worden
- Machtsmisbruik en verbale agressie
- Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach, of gedrag dat je als onprettig ervaart
- Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft
- De wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team
- Twijfels bij jezelf of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is

De vertrouwenspersoon kan je helpen bij het indienen van een klacht bij de vereniging, KNVB of politie. Maar gewoon even – in vertrouwen uiteraard – praten kan natuurlijk ook. Kees is bereikbaar via T: 06-80076844 of E: k.buter@quicknet.nl.

Met sportieve groet,
Bestuur Hollandia T

 

vertrouwenspersoon_69082343__ScaleWidthWzg0MF0 vertrouwenspersoon_69082343__ScaleWidthWzg0MF0