AZ Voetbalschool met Hollandia T partnerclub rijker

Hollandia-T nieuws van 26-04-2023

ALKMAAR- De AZ Voetbalschool heeft er met Hollandia T een nieuwe partner bij. Een delegatie van de amateurvereniging uit Tuitjenhorn kwam naar het AFAS Stadion om de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten gezamenlijk naar een hoger plan getild.

Dorp in de groei

Voetbalvereniging Hollandia T werd op 15 maart 1932 opgericht. Aanvankelijk heette de club Hollandia, maar omdat er in Hoorn een club met dezelfde naam was, werd de letter ’T’ toegevoegd. Tuitjenhorn is een dorp in de groei, met in de afgelopen én komende jaren veel woningbouw, waardoor de club ook het aantal jeugdleden ziet toenemen. Het eerste elftal van de Tuitjenhorners speelt sinds enkele jaren in de derde klasse.

Den Das: ’Goed draaiende jeugdopleiding’

”We zijn een dorpsclub met een goed draaiende jeugdopleiding”, zegt Kevin den Das namens het bestuur van Hollandia T. ”We hebben in de afgelopen periode meerdere clinics met AZ gedaan. Het is prachtig om te zien hoe dat door de jeugd ontvangen wordt. Ze krijgen training van AZ-trainers en gaan met andere oefenstof om. Het enthousiasme spat er vanaf. Dennis Zwagerman van AZ was bij die clinics ook aanwezig. Toen is het balletje voor een samenwerking gaan rollen.”

’Goed voor uitstraling van de vereniging’

Den Das: ”Tuitjenhorn groeit, er komen veel nieuwe woningen bij, en de jeugdopleiding zal naar onze verwachting alleen maar meer leden gaan tellen. We zetten op een gezonde manier in op sportieve groei. Het is voor de uitstraling van de vereniging ook goed dat we ons aan AZ verbinden, zeker gezien de reputatie van de opleiding. Wij hopen dat niet alleen onze spelers, maar juist ook onze jeugdtrainers veel inspiratie en kennis zullen opdoen door deze samenwerking.”

Bron: AZ.nl

 

Hollandia-5 Hollandia-5