Hollandia T JO16-1 pakt titel na spannende kampioenswedstrijd tegen v.v. Dirkshorn JO16-1

Hollandia-T nieuws van 22-05-2023

Hollandia T JO16-1 heeft zich op zaterdag 20 mei jl. verzekerd van de titel. In een sportief en spannend duel werd Dirkshorn JO16-1 met 1-2 verslagen op het mooie complex van v.v. Dirkshorn.

Spanning

De laatste uitwedstrijd van het seizoen moest er gewonnen worden en die boodschap werd met verve vervuld door de jongens, getraind en gecoacht door Peter Mulder en Rick Blokdijk, geassisteerd door Pieter van Kooten en Bas Kaandorp. De wedstrijd werd gespeeld op het A-veld, waarop op dit vroege tijdstip een lichte dauw lag. De start was voortreffelijk voor ons, binnen een minuut strafte Tijmen Vries het twijfelachtige optreden van de keeper van v.v. Dirkshorn resoluut af en gleed de 0-1 binnen. Een mooie opsteker voor de jongens, waar bij menigeen wat spanning te zien was. Na de 0-1 ontstond er een mooi voetbalgevecht, waarin beide teams streden voor iedere meter, wat leuk was om te zien.

Baljongleurs

Op het middenveld van v.v. Dirkshorn spelen de baljongleurs Teun en Jos Koedijk en deze tweeling weet elkaar makkelijk te vinden. Dit resulteerde na circa 20 minuten in de gelijkmaker. Jos joeg de bal diagonaal in de verre hoek tegen de touwen, onhoudbaar voor onze keeper: 1-1. Gelukkig raakten wij hier niet van in paniek en bleven we voetballend makkelijk overeind tegen de met krachten smijtende spelers van v.v. Dirkshorn die zeker in fases niet onder deden voor onze jongens.

Voorsprong

Zo golfde het spel op en neer en kreeg Roy Blokdijk, rond de 40e minuut, de bal op zo’n 40 meter aan de zijkant van het veld. Bij navraag of het nu een voorzet was of een poging om te scoren moest hij lachen (geen antwoord), maar de bal vertrok van zijn befaamde rechter en zeilde, licht gedragen door de wind, net onder de lat buiten bereik van de keeper in doel. 1-2!! We hadden weer de voorsprong en hielden die vast tot de rust. De goed leidende scheidsrechter en tevens coach van v.v. Dirkshorn floot na 40 minuten af.

Concentratie

In de rust besproken we dat het goed ging en dat we nog slechts 40 minuten verwijderd waren van het felbegeerde kampioenschap. Na rust eenzelfde spelbeeld met kansen over en weer, al waren wij dichter bij de 1-3 dan v.v. Dirkshorn bij de 2-2, maar met voetbal weet je het nooit. Iedereen bleef gelukkig geconcentreerd hard werken en waar het kon werd er goed naar voren gevoetbald. De kansen op 1-3 waren er voor Mitchel Gerber (net naast), Joep Groenland (lat) en Teun Mulder (voorlangs). Ook v.v. Dirkshorn bleef het proberen, maar onze keeper Tim was alert op de schoten van de tegenstander. Zo bleef het spannend tot het einde aan toe en uiteindelijk floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen.

We are the Champions!

In verband met het tentenkamp voor de jongste jeugd van Hollandia T vond de uitreiking van de schaal en de medailles op het veld van v.v. Dirkshorn plaats, dat uitstekend meewerkte en het nummer “We are the Champions” van Queen over de luidspeakers ten gehore bracht. Onze voorzitter Arnold Hoorn en clubicoon Ton Kruijer reikten de prijzen uit aan de jongens en de staf.

Na een mooie rondrit, met de vrachtwagen beschikbaar gesteld door Gouwenberg Containerservice, door Tuitjenhorn, gingen we ook even bij onze shirtsponsor Jac Nota langs, die dit zeer waardeerde.

Met een voldaan gevoel gingen we weer op de fiets huiswaarts. Op naar volgend seizoen!