Voetballegende Sjaak Swart verzorgt opening Walking Football en De Derde Helft op zaterdag 30 september bij Hollandia T 

Hollandia-T nieuws van 30-08-2023

Zaterdagmiddag 30 september a.s. vindt de officiële opening van het Walking Football en De Derde Helft plaats op Sportpark De Kuil. Niemand minder dan Sjaak Swart, één van de succesvolste voetballers die Nederland ooit gekend heeft, komt hiervoor naar Tuitjenhorn. Swart vormde bij Ajax een legendarische voorhoede met Johan Cruijff en Piet Keizer, werd maar liefst 8x kampioen van Nederland en won o.a. 3x de Europacup 1. ‘Mister Ajax’ is inmiddels 85 jaar oud, maar voetbalt nog altijd fanatiek 2x per week en is zodoende het ultieme voorbeeld dat je de voetbalschoenen nooit aan de wilgen hoeft te hangen.  

Iedereen uit Tuitjenhorn én omstreken is van harte welkom om op zaterdag 30 september naar zijn mooie verhalen te luisteren, foto’s en handtekeningen te scoren én natuurlijk (actief) kennis te maken met Walking Football en alle andere activiteiten. Meld uzelf nu aan voor deze middag!  
 
Programma opening zaterdag 30 september 
Het programma ziet er als volgt uit: 
13.00 uur - Inloop met koffie/thee in de kantine
13.30 uur - openingswoord Sjaak Swart over o.a. zijn ervaringen met Walking Football, kleurrijke anekdotes uit zijn glansrijke carrière en de gelegenheid voor het stellen van vragen door publiek 
14.00 uur – buiten: Walking Football, foto’s en handtekeningen met Sjaak Swart 
binnen: sjoelen, darten en cornhole (pitzakken-werpspel) 
15.00 uur – gezamenlijke afronding en drankje in de kantine 

Goed nieuws over Walking Football: de eerste talenten ‘op leeftijd’ hebben zich aangemeld 
Inmiddels hebben al 8 enthousiaste deelnemers zich aangemeld voor het Walking Football dat na de opening wekelijks op donderdagochtend bij Hollandia T zal plaatsvinden. Voetbalervaring is handig, maar bovenal staat gezelligheid voorop. Aarzel daarom niet en probeer het vooral eens uit.  

De Derde Helft: sociale activiteiten in de kantine 
Naast het Walking Football buiten – een laagdrempelige manier om verantwoord te blijven bewegen – vinden er gelijktijdig in de kantine gezellige activiteiten voor ouderen plaats, waaronder:
- Sjoelen
- Darten
- Cornhole (pitzakken-werpspel)
- Koffie drinken en gezellig bijpraten 

Iedereen van 55 jaar of ouder, man én vrouw, is van harte welkom om hier gezellig bij aan te sluiten. Vast moment voor zowel Walking Football als De Derde Helft zal de donderdagochtend zijn (10.00 – 11.30 uur). Locatie: Hollandia T. 
 
Meld u nu aan!  
Wilt u zich als deelnemer of belangstellende aanmelden voor zaterdag 30 september? Of hebt u vragen? Neem dan contact op met Kevin den Das via kevindendas@live.nl of 06-30767783.  
 
Walking Football & De Derde Helft wordt mede mogelijk gemaakt door:  
Hollandia T | Team Sportservice Noordkop | Nationaal Ouderenfonds | Sportakkoord Schagen | Next Step Fysiotherapie 

Sjaak-Swart Sjaak-Swart