Sjaak Swart steelt de show tijdens geslaagde opening Walking Football

Hollandia-T nieuws van 02-10-2023

Zaterdag 30 september vond de zeer geslaagde opening van Walking Football/De Derde Helft plaats bij Hollandia T. Een volle kantine met jong en oud zag eerst Anne Bulsink van het Nationaal Ouderenfonds een toelichting geven op dit bijzondere project voor 55-plussers, waarna ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart bijna een uur lang prachtige verhalen en geweldige anekdotes vertelde uit zijn rijke voetbalcarrière. Uiteraard kwamen historische Europacup-duels tegen o.a. Liverpool, Benfica, Bayern Munchen en Real Madrid voorbij, maar ook was het bijzonder om te horen hoe hij het samenspelen met Johan Cruijff heeft ervaren, het trainen onder Rinus Michels en tegenstanders te treffen zoals het Portugese voetbalicoon Eusébio en de Real Madrid-supersterren Puskás en Gento.

Swart, inmiddels 85 jaar oud, was strak in het pak gestoken en ongelooflijk fit voor zijn leeftijd. Uiteraard schroomde hij ook niet om zijn ongezouten mening te verkondigen over de huidige situatie bij Ajax. Wat hem betreft zijn de recente 12 aankopen ter waarde van ruim 100 miljoen gratis op te halen door Hollandia T… Het aanwezige publiek genoot van zijn onvervalste Amsterdamse humor en kreeg volop de gelegenheid voor het stellen van vragen, foto’s te maken en handtekeningen te scoren.

Na het programma in de kantine bonden 9 enthousiaste mannen de voetbalkicksen onder om voor de kantine een partij Walking Football te spelen. Onder prachtige weersomstandigheden werkten deze talenten zich met veel plezier in het zweet, aangespoord door de onvermoeibare Swart. In het begin waren de regels voor sommige spelers even wennen (hardlopen is bv. niet toegestaan), maar al snel had men het spelletje uitstekend onder de knie. De spelers én toeschouwers hadden er veel lol in en na afloop zat men gezellig na te praten onder het genot van een welverdiende koude borrel.

Ook Swart bleef lang hangen en zat nog even heerlijk doodgewoon aan een kop koffie aan de bar bij Louis, Jan en Sylvia. Al met al een zeer geslaagde dag voor onze vereniging en hopelijk trekt dit nog meer mannen (en vrouwen) over de streep om vanaf nu op donderdagochtend gezellig naar Sportpark De Kuil te komen.

Het wekelijkse programma op donderdagochtend ziet er als volgt uit:

10.00 uur - verzamelen met koffie/thee in de kantine

10.15 uur - start Walking Football buiten

10.15 uur - start Derde Helft-activiteiten binnen: sjoelen, darten en cornhole (pitzakken-werpspel)

11.15 uur - gezamenlijke afsluiting met koffie/thee in de kantine


Kom vooral gezellig langs!

Met dank aan Jan Kees Beers voor de prachtige foto’s en Sportakkoord Schagen voor hun (financiële) ondersteuning.

Afbeelding3 Afbeelding3
Afbeelding5 Afbeelding5
Afbeelding2 Afbeelding2
Afbeelding6 Afbeelding6
Afbeelding4 Afbeelding4