Walking Football-talenten Hollandia T volop in training voor zomeravondcompetitie

Hollandia-T nieuws van 18-03-2024

Iedere donderdagochtend om 10.00 uur werkt een vaste groep van 13 fanatieke talenten zich met veel plezier in het zweet tijdens Walking Football bij Hollandia T. Na een korte warming-up wordt er steevast op het scherpst van de snede een partijspel gespeeld, waarbij halverwege de wedstrijd kantinebeheerder Jan de Boer met rijkelijk gevulde bidons – soms met een restje gerstenat - komt aangesneld om de dorstige kelen van deze trouwe ‘voetbaldinosaurussen’ te smeren. Voetbalromantiek in optima forma én het levende bewijs dat je sowieso altijd te jong bent om met voetbal te stoppen.

Inmiddels beginnen alle trainingsuren van onze mannen duidelijk hun vruchten af te werpen. Als een groep jonge hindes dartelen zij inmiddels soepeltjes over de heilige grond van Tuitjenhorn. Dit tafereel blijft niet onopgemerkt. Menig (jonge)dame onderbreekt haar wandeling langs de Sportlaan om van achter het struikgewas een goedkeurende blik op deze sportieve adonissen te werpen. Daarnaast stromen de uitnodigingen voor lucratieve Walking Football-toernooien elders in het land binnen. Intimi fluisteren dat zelfs het Lucky Ajax van Sjaak Swart de verrichtingen in Tuitjenhorn nauwlettend in de gaten houdt.

Ook buurtvereniging VIOS-W bracht op donderdagochtend een bezoek aan Sportpark De Kuil. Geïnspireerd door het geslaagde initiatief bij groenzwart doen zij op dit moment een poging om Walking Football ook naar Warmenhuizen te brengen. Het zou dan ook zomaar kunnen dat de ultieme derby tussen Hollandia T en VIOS-W eerder dan verwacht in ere wordt hersteld…

Feit is dat de Walking Football-tak van Hollandia T komende zomer debuteert in de zomeravondcompetitie Walking Football Noord-Holland. In de maanden juni t/m augustus zullen onze mannen het 1x in de 3 weken opnemen tegen generatiegenoten van LSVV, Bergen en SVW ’27, uiteraard gevolgd door een gezellige nazit. Meer info hierover volgt later.

Nieuwsgierig? Doe vooral een keer mee!
Ben je aan het afbouwen op je werk, of zie je het niet zitten om achter de geraniums te belanden? Kom dan vooral eens (vrijblijvend) op donderdagochtend proberen of Walking Football iets voor jou is. Gezelligheid en plezier staan hierbij torenhoog in het vaandel. Neem voor aanmelding of meer informatie contact op via kevindendas@live.nl

Foto Walking Football Foto Walking Football